Ta okusna solata je popolna za zajtrk, postrežena z rezino kruha ali hrustljavimi krekerji. Sestavine, kot so inčuni in kapre, najdeš v večjih trgovinah ali na spletnih tržnicah. Preberi, kako v le 20 minutah pripraviti to preprosto, a izjemno aromatično jed za dva!
Sestavine (za 2 porciji)
- Jajca: 4 kosi
- Inčuni: 90 g
- Zeleni del drobnjaka: 1 šopek
- Koper: 2 vejici
- Kapre: 30 g
- Sol: po okusu
- Kisla smetana (15 % maščobe): 2 žlici
Čas priprave:
- Skupaj: 20 minut
- Aktivna priprava: 10 minut
Navodila za pripravo
- Kuhanje jajc
Jajca skuhaj do trdo v 10 minutah. Ohladi jih v hladni vodi, da se lažje olupijo, nato jih olupi. - Rezanje sestavin
Trdo kuhana jajca in inčune drobno nareži. Sesekljaj zeleni del drobnjaka in koper. Vse sestavine zmešaj v večji skledi. - Dokončanje solate
Dodaj kapre in sol po okusu. Solato začini z dvema žlicama kisle smetane ter dobro premešaj, da se okusi povežejo.
Kako postreči?
Solato postrezi takoj kot samostojno jed ali kot namaz na popečenem kruhu, hrustljavih krekerjih ali svežem toastu. Odlično se poda k skodelici kave ali čaja za bogat zajtrk. Če želiš dodati svežino, lahko zraven ponudiš nekaj rezin kumar ali paradižnika.
Nasvet: Za lažjo pripravo uporabi kuhalnik za jajca, da dosežeš popolno trdoto brez ugibanja. Če inčuni ali kapre niso po tvojem okusu, jih lahko delno nadomestiš s sardelami ali oljkami, a okus bo nekoliko drugačen.
Zakaj poskusiti to solato?
Ta solata je hitra, hranljiva in polna intenzivnih okusov – slanost inčunov in kaper se odlično ujema s kremasto teksturo kisle smetane in nežnostjo jajc. Je idealna izbira za tiste dni, ko želiš nekaj okusnega brez dolge priprave. Poleg tega je bogata z beljakovinami in zdravimi maščobami, kar ti da energijo za cel dan. Pripravi jo že jutri za zajtrk ali kot prigrizek in navduši svoje brbončice z minimalnim trudom!