Homov Recepti Enostavno in noro okusno: recept za čokoladni cheesecake z Nutello od slavnega slaščičarja

Enostavno in noro okusno: recept za čokoladni cheesecake z Nutello od slavnega slaščičarja

avtor Julija
Enostavno in noro okusno: recept za čokoladni cheesecake z Nutello od slavnega slaščičarja

Če iščete preprost, a razkošen desert, ki ne zahteva peke, je čokoladni cheesecake z Nutello prava izbira. Slavni slaščičar deli recept, ki združuje le nekaj sestavin za božanski okus, kot poroča spletni vir. Pripravite se na sladko razvajanje, a ne pozabite: cheesecake mora v hladilniku počivati vsaj štiri ure, preden ga postrežete.

Sestavine (za 8–12 rezin)

  • 250 g piškotov (npr. navadni masleni ali čokoladni)
  • 75 g mehkega nesoljenega masla
  • 350 g Nutelle (en kozarec)
  • 100 g nasekljanih praženih lešnikov
  • 500 g kremnega sira (sobne temperature)
  • 60 g sladkorja v prahu

Enostavno in noro okusno: recept za čokoladni cheesecake z Nutello od slavnega slaščičarjaPostopek priprave

  1. Priprava podlage:
    V kuhinjskem robotu zmeljite piškote v drobtine. Dodajte maslo in 1 žlico Nutelle. Vmešajte 3 žlice nasekljanih lešnikov in mešajte, dokler ne dobite drobljive zmesi, podobne mokremu pesku.
  2. Oblikovanje podlage:
    Zmes stresite v okrogel raztegljiv pekač (premer 23 cm) in jo enakomerno pritisnite na dno, da oblikujete trdno podlago. Pekač postavite v hladilnik, da se ohladi in strdi.
  3. Priprava kreme:
    V skledi zmešajte kremni sir in sladkor v prahu z mešalnikom, dokler ne dobite gladke mase. Dodajte preostanek Nutelle in mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo v enotno kremo.
  4. Sestavljanje cheesecaka:
    Ohlajeno podlago vzemite iz hladilnika in nanjo enakomerno razporedite kremo z Nutello. Površino posujte s preostalimi nasekljanimi lešniki.
  5. Hlajenje:
    Cheesecake postavite v hladilnik za vsaj štiri ure, najbolje čez noč, da se popolnoma strdi in razvije okus.

Enostavno in noro okusno: recept za čokoladni cheesecake z Nutello od slavnega slaščičarjaShranjevanje

Cheesecake lahko v hladilniku hranite do štiri dni, vendar ne dlje, da ohrani svežino in teksturo.

Praktični nasveti

  • Izbira piškotov: Uporabite maslene ali čokoladne piškote za bogatejši okus. Če želite lažjo podlago, izberite piškote z manj sladkorja.
  • Kremni sir: Pred mešanjem naj bo kremni sir sobne temperature, da preprečite grudice v kremi.
  • Lešniki: Praženje lešnikov poudari njihov okus. Če jih nimate, lahko uporabite mandlje ali orehe.
  • Serviranje: Pred rezanjem nož potopite v vročo vodo za gladke in čiste rezine.
  • Prilagoditve: Za manj sladek cheesecake zmanjšajte količino sladkorja v prahu ali dodajte ščepec soli v kremo za uravnotežen okus.

Zakaj je to pomembno?

Ta čokoladni cheesecake z Nutello je idealen za hitro pripravo, ko želite navdušiti goste ali se razvajati brez zapletenega pečenja. Z le nekaj sestavinami dosežete razkošen okus, ki združuje kremasto teksturo in čokoladno-lešnikovo harmonijo. Pripravi ta recept za naslednjo priložnost in uživaj v sladkem trenutku – začni z nakupom Nutelle še danes!

Morda vam bo tudi všeč

Pustite komentar